torsdag 14 november 2013

Vinna mot 3:an

Ja det blir ju lite glest med bloggandet. Jag måste skaffa mig en egen laptop tror jag. Ialla fall så tränar vi nu på de nya momenten som blir i trean. Jag har planerat in 2 starter till i 2:an för att bara få komma ut  och tävla. I lördags så var vi ett gäng som bokat inomhushallen i Smedjebacken för att träna en timme. Ska dit och tävla den 30 november så vi ville in och känna på miljön. Vilken fin hall! Dit kommer vi åka fler gånger tror jag. Jag hade bestämt mig för att köra gruppmomenten och känna av det andra och bara ha kul ihop Vinna och jag. 

Foto: Bra träning :) 
 Här kör vi sittande i grupp. Satt fint hela tiden i 3 minuter. Duktig hund! Bilden har jag "snott" av Tuttan.
Även platsliggningen gick bra trots mycket stök med folk in o ut genom dörren. Vi fick till en fin fin fjärr trots störningar. Apportering med fin ingång , hoppas den är konserverad där nu . Rutskick i olika rutor , också bra. Fokus i fria följet gick så där. Hon har börjat glida fram lite i positionen igen så det får bli till att jobba extra med det . På stora hela var jag mycket nöjd med dagen. Tack Camilla som fixade den till oss!

Här är lite blandade bilder från dagen.

Fika måste man ha. Cleo i "snyggrutan" Glad kusin Pernilla
 Då jag har satt upp som mål att starta i lkl 3 i februari så är det hög tid att ta tag i de momenten. Det som känns svårast har varit vittringen. Jag har inte hittat ett sätt som känns rätt för mig. Men så har vi ju fantastiska FB. Där dök det upp ett inlägg från Hanna Nilsson hur hon lärt in vittringen. Och det kändes som om det skulle passa oss. Hamnade då också på hennes blogg och den här tjejen känns rätt för mig. Hon krånglar inte till saker och ting. Här är en liten snutt från Vinnas andra pass med utsortering av "Mammas" pinne. Till att börja med så ligger min pinne i vedkorgen. Vinna hittar den fint. Sedan försvårar man det genom att lägga ut pinnar runt korgen. När vi gjorde det här första gången så försökte Vinna med 2 andra pinnar , men kom snabbt på att de inte gav nån belöning. På filmen så struntar hon i de pinnarna. Nästa steg lät jag vedkorgen stå kvar men lade pinnen i raden av de andra framför . Först går hon fram till korgen , men ganska snabbt börjar hon leta i raden av pinnar och plockar rätt pinne.Jag är inte så haj på det här med data och önskar jag kunde lägga till text , men ni får hålla till godo.

Fjärren så tränar vi än så länge bara på skiften ligg/stå och sitt/stå . Nöta ,nöta, nöta....ska visst ge "muskelminne" säger dem.

Vi hörs!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar