måndag 7 oktober 2013

Klantig Matte eller.....

I går var vi till Sandviken och skulle plocka hem ett till 1:a pris i tvåan. Var det tänkt och det kändes bra. Vinna kan alla moment SKITBRA. Jag hade koll på ALLT ....trodde jag :(. Nu är det inte maskiner vi jobbar med utan djur OCH människor. 

Smarta jag tog på Vinna ett halsband till platsliggningen för att slippa tappat fokus när jag drar retriverkopplet över huvudet på henne. Har haft det "problemet" , som inte är nåt problem egentligen , men nu blev det. Vinna lade sig fint , låg fint , tills.......Hon tycker att halsbandet faktiskt kliar lite grann så hon kliar sig sedan sätter hon sig och sitter fint igenom resten av platsliggningen. GRRRR!! Klantiga jag. I och försig tycker inte jag att hon ska klia sig . Hon ska ligga , men det här har hänt en gång förut. Kom jag på när jag ser henne börja klia sig. 20 poäng bort direkt. Jag har tränat gööör mycket plats och var tvärsäker på att hon skulle ligga.
Fria följet kändes riktigt bra. Hon tappa fokus en pytte stund , men var fint med och höll positionen bra ända till språnget . Här blir hon liiite hoppig. Min fanclub tyckte 8:an var lite snål på det. Och där stod kritiska Pernilla och Carolin så det var jag nöjd med. På återgången från läggandet så ligger hon och ligger och ligger. 3!! sitt blev det innan hon masade sig upp. Lite mitt fel då jag innan rättat henne för hon sätter sig innan kommando.Tror också att jag på tävling betonar annorlunda. Ska prova att säga "fot" vid uppsittningar istället för "sitt". Inkallningen kommer hon som ett skott och hoppar på mig i ingången. Inga charmpoäng från domaren.Rutan blev lite märklig. Hon sprang fint ut , vänder upp och stannar. Står still. När jag tror TL ska säga moment slut så säger han "Gå fram till hunden" . Detta har vi inte tränat på och jag tror väl inte att det går till så men,men, Vinna står och jag tror momentet är slut och tjoar i då säger han "Moment slut " och vi får avdrag för att hon rör sig i rutan. I mina ögon ett bra rutskick i alla fall. Det var lite si och så med tävlingslederiet på flera håll. Apporten då....ja vad ska man säga . Jag har tränat ALLT ,men på tävling så måste jag göra nåt konstigt. Vinna sprang snabbt ut och grep bra , vänder snabbt och kommer i galopp. Jag var helt säker på att hon skulle komma in med den.....men hon tar ett ärevarv runt mig släpper den , tar upp jag ger dk "fot" tar apporten. En 5:a var snäll tycker jag.
Hoppet har vi nött ingångar och att hon ska komma ut ordentligt på andra sidan. Skitsnyggt! En 10:a ! Fjärren blir det DK på båda sitten , men fina distinkta skiften. 
147 poäng och ett 2:a pris blev det . Tänk om....


På det hela taget är jag nöjd med henne. Hon är glad och med och inte allt för störd av allt runtomkring. När vi får till det då jäklar. 
Pernilla och Cleo tog ännu ett fint 1:a pris i eliten. Och Carolin och Spajk är på god väg. En trevlig dag med trevligt sällskap. Det är sååå mysigt och åka iväg ett gäng och tävla ihop tycker jag. 

Ha det bäst och lämna gärna en "kråka" !


5 kommentarer:

 1. Ja, vid är det svårt att ha koll både på hunden och sig själv. När man sedan lägger in TL också i det hela ja då blir det ju stört omöjligt :) Ang rutan så har du helt rätt så här står det i reglerna
  "Momentet börjar då ekipaget ställt upp i utgångsställning i riktning mot rutan, efter
  att föraren eventuellt har riktat in hunden, och slutar i och med att föraren beordrats
  avhämta hunden." Där kunde du åberopat tekniskt fel eller något.
  Men nästa gång sitter det då har du tävlingstränat klart. Om du nu inte ska upp i trean och fightas istället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Klart vi ska till trean och fajtas :)...men harvar nog i tvåan tills jag känner att vi förstår varandra på tävling också.

   Radera
 2. Härligt att ni är ute och tävlar, nästa gång fixar ni det :) Vist är det roligt att åka flera stycken och tävla tillsammans. På tävling blir det som det blir, vi kanske blir lite nervösa, sänder ut lite olika signaler bland annat ett kanske mer spänt kroppspråk, ny situation för hundarna osv.

  Jätte bra kämpat av er ni kommer igen och nästa gång fixar ni det säkert.

  Sara, Kalle och Gunnar

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja visst blir man annorlunda. Det som känns jätte skönt är att Vinna inte blir låg och osäker när jag blir nervös. Hon är jätteglad och härlig på plan. Dock lite flamsig , men hon mognar väl. Hoppas ni får ordning på eran plats så ni också kommer ut igen.

   Radera
 3. Ja, är det inte våra kära vovvar så är det vi tvåbeningar som goofar :/

  Men det är bara att ta nya tag :)

  Tack för en trevlig dag!

  SvaraRadera