tisdag 1 oktober 2013

Intervallare

Ja riktig intervallare är jag. Skulle behöva strukturera upp min hundträning lite. Har flera gånger börjat skriva dagbok , men det funkar i 3-4 dagar sedan kommer nåt ivägen och så går det för lång tid och så tycker jag inte det är nån ide. Hmmm , men det skulle ju vara ide. Jaja hur som helst så har ju träningen legat i träda sedan vi tävlade i juli , men nu är vi anmälda till tävling på söndag. Efter jag anmält mig har vi varit flitiga. Vinna kan alla momenten helt otroligt med tanke på vad lite vi kört. 

Fria följet: Här har Vinna gått lite långt fram och ut . Ingen katastrof ,men kan bli  och har blivit mycket bättre . Dock finns mer att önska. Hon går med fin kontakt , men lite långt fram. Håller dock positionen men blir lite hoppig i språng (gulligt tycker jag , INTE domarna ;) ) . Pillar inte så mycket i det är dock stenhård med att BARA belöna när hon är i position.

Läggande sitter som en smäck. Inkallningen likaså förutom ett litet inbroms mot mitt ben innan avslut. Också det lite gulligt enligt mig men inte domarkåren .

Rutan går bara bra. Hon älskar att springa till rutan . Vid träning har jag nästan alltid leksak i rutan. Testar av med jämna mellan rum med "stanna" i rutan och kast av boll. Jätteduktig!

Apport: Här har jag belönat gripandet för snabbt och för mycket . Det visade sig i att hon, när jag provade, sprang snabbt ut och tog apporten , vände upp mot mig och väntade på att nåt skulle hända.


 Tänkte lite hur jag skulle få bort det och kom fram till att jag väntar ut henne helt enkelt. Hon fick ingen belöning förräns hon satt sig hos mig helt enkelt , men då blev det lattjo lajban. Behövdes inte många gånger så kommer hon fint tillbaka och NU kan jag belöna farten in till mig. Filar lite ingångar där också.

Hoppet: När vi "slutade " i somras så hade hon en tendens att hoppa makaron över hindret eftersom hon vissste vad som skulle komma. När jag nu startade upp igen så har jag jobbat ut henne från hindret med boll bakom långt ut. Hoppet ser MYCKET snyggare ut om man får ut dem från hindret tycker jag. Och det blir bättre , har fått bort de riktiga makaronhoppen. Här är det också lite pet i avslut.

Fjärren : Kan hon också bra. Hoppar kanske fram lite i sättandet efter ngr skiften. Belönar första skiftet till sitt OFTA. 

På det hela taget så känns det riktigt bra. Det som är svårt är att hålla koncentrationen med allt runtomkring.
Var på klubben i går med massa folk och hundar. Camilla kommenderade ett fritt följ åt oss och agerade en störande tävlingsledare på hoppet . Kändes bra alltihop trots alla runt omkring oss så höll Vinna ihop.

Vi har även varit ut och spårat en del. Här är Rolex en riktig klippa. Tänk om man kunde få ha en hund i spåret och en annan på lydnaden. Nej då ...Vinna är också duktig , men det går lite för fort.  Sist fick Vinna även en upplets ruta med 3 föremål. Jag har inte kört så mycket upplet med henne , men hon älskar det. Även här syntes att hon när hon hittat föremål väntar in att jag ska tjoa i. Så här väntade jag också ut henne lite som i apporteringen och hon fatatr snabbt den lilla damen. Alla föremål in och hon letar på sååå fint. 


Rolex har varit till Falun och fått stick i benet. Alla värden ligger fortsatt bra. Sååå skönt! Han är pigg och glad så egentligen var jag inte orolig ,men skönt att få det bekräftat. Han fick komma ut och vara med på platsliggning och köra lite agility hinder igår på klubben.

För övrigt så flyter livet på. Vi har i två helger varit upp till vårat "slott" i Böle för att ställa iordning för vintern och skoteråkning. Det är otroligt fint i skogen på hösten . Hittade lite svamp som vi lagt på tork. Inget som jag äter dock. Svamp är inte mat , det är en sjukdom ;)  Nu kan snön komma.

Ha det bäst !2 kommentarer:

  1. För dig Carolin ......Bara för dig :).....verkar inte vara nån annan som läser :(

    SvaraRadera